Sound on Webrowser but no sound with MP3 or Videos

Need support for GhostBSD. Ask here if your question does not fit elsewhere.
Post Reply
dirkme
Posts: 25
Joined: Fri Aug 18, 2017 9:46 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Sound on Webrowser but no sound with MP3 or Videos

Post by dirkme » Fri Jan 26, 2018 2:19 am

I tried with PAVU Control every setting possible and I am unable to get sound with VLC Player or Gnome Player. It seems there is no application able to play sound on GhostBSD 11.1 sigh.

Any help is more than welcome.

NevilleGoddard
Developer
Posts: 393
Joined: Thu Dec 22, 2016 10:30 pm
Location: Japan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Re: Sound on Webrowser but no sound with MP3 or Videos

Post by NevilleGoddard » Fri Jan 26, 2018 8:33 am

Can you get sound in Exaile?

What sound card are you using?

dirkme
Posts: 25
Joined: Fri Aug 18, 2017 9:46 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Sound on Webrowser but no sound with MP3 or Videos

Post by dirkme » Fri Jan 26, 2018 11:09 am

I have a Tritton gaming headset and that comes with a USB cable and dongle where you can plug your Headphone jack into.

it looks like I can record and i can playback from the Browser but other media players don't even show up on PAVU.

dirkme
Posts: 25
Joined: Fri Aug 18, 2017 9:46 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Sound on Webrowser but no sound with MP3 or Videos

Post by dirkme » Fri Jan 26, 2018 5:45 pm

OK, uninstalled FreeBSD as it doesn't install or better saying let you use your HP printer or scanner.

My HP post is more than 6 month old and no one can fix it.

It is 2018 and printing is a basic function for any operating system, at least it should be.

NevilleGoddard
Developer
Posts: 393
Joined: Thu Dec 22, 2016 10:30 pm
Location: Japan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Re: Sound on Webrowser but no sound with MP3 or Videos

Post by NevilleGoddard » Sat Jan 27, 2018 9:56 pm

I have my hp printer working flawlessly here. Both wirelessly and by usb cable.
If installing hplip and then running

#hp-setup

doesn't work, try this.

#pkg ins gutenprint

Then go to http://localhost:631/ and add the printer there. It should find your printer and you can configure various options there.

Are you still getting the checksum error?

dirkme
Posts: 25
Joined: Fri Aug 18, 2017 9:46 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Sound on Webrowser but no sound with MP3 or Videos

Post by dirkme » Sun Jan 28, 2018 4:18 pm

NevilleGoddard wrote:I have my hp printer working flawlessly here. Both wirelessly and by usb cable.
If installing hplip and then running

#hp-setup

doesn't work, try this.

#pkg ins gutenprint

Then go to http://localhost:631/ and add the printer there. It should find your printer and you can configure various options there.

Are you still getting the checksum error?
Hello NevilleGoddard, thank you for your reply.

I have a little youtube channel and get quite some help from my subscribers, if theirs or your suggestions will sort the problem, I will post it and hope it will open the doors for many people to use GhostBSD as daily driver.

Dirk

NevilleGoddard
Developer
Posts: 393
Joined: Thu Dec 22, 2016 10:30 pm
Location: Japan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Re: Sound on Webrowser but no sound with MP3 or Videos

Post by NevilleGoddard » Mon Jan 29, 2018 12:08 am

Dirk, that's a great idea. What's your channel called?

dirkme
Posts: 25
Joined: Fri Aug 18, 2017 9:46 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Sound on Webrowser but no sound with MP3 or Videos

Post by dirkme » Wed Jan 31, 2018 5:24 pm

DZME Linux here is the link.

There is lots of stuff, GhostBSD series is running right now and will be continued and every help is welcome ;-)

https://www.youtube.com/channel/UCQ3fdv ... r5X7yO_kRg

Hope that helps your Distro, I have already some replays where people said they run GhostBSD on their laptop now because of my videos ;-)

Cheers

Dirk

Post Reply