Page 2 of 2

Re: Sound issues 10.3

PostPosted: Wed Jan 11, 2017 4:54 pm
by wiredrunner
I was able to make the change in etc/sysctl.conf adding the line hw.snd.default_unit=4

Rebooted and heard the GhostBSD startup sound!!

Re: Sound issues 10.3

PostPosted: Mon Apr 10, 2017 4:50 pm
by gbar
Hi folks,
Just my tuppence worth of problems.
I think my issue is different from others. I'm using a Lenovo X200 laptop and i couldn't get any sound from youtube. I tried installing a different browser as i think was suggested earlier, no luck. I've now tired to play an mp3 file.
Exaile is playing the track but when i go to System-Hardware-Sound it says 'No application is currently playing or recording audio' ?

Re: Sound issues 10.3

PostPosted: Thu Jun 01, 2017 6:34 am
by gbar
Hi there,
Managed to get sound out of my Lenovo X200 but i can't figure out how to get sound by following the links suggested

sudo sysctl hw.snd.default_unit=1

Works for me but how to i make it a default so i don't need to write it in every time?
ta
gbar

Re: Sound issues 10.3

PostPosted: Thu Jun 01, 2017 6:39 am
by ASX
gbar wrote:Hi there,
Managed to get sound out of my Lenovo X200 but i can't figure out how to get sound by following the links suggested

sudo sysctl hw.snd.default_unit=1

Works for me but how to i make it a default so i don't need to write it in every time?
ta
gbar


add the following to /etc/sysctl.conf

Code: Select all
hw.snd.default_unit=1

Re: Sound issues 10.3

PostPosted: Thu Jun 01, 2017 8:38 am
by gbar
Cheers ASX,
surprised you managed to make sense of my gibberish question but it worked a charm
gbar