VB: No X display with GhostBSD11.0-ALPHA1

Need support for GhostBSD. Ask here if your question does not fit elsewhere.

VB: No X display with GhostBSD11.0-ALPHA1

Postby makh » Sat Feb 11, 2017 11:45 pm

Hi

Tried to run am64 mate desktop, but the display hangs from cli to gui.

with 24mb video + 2gb ram.

kindly advise.

Thankyou
makh
 
Posts: 7
Joined: Sat Feb 11, 2017 11:37 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

VB: No X display with GhostBSD11.0-ALPHA1


Re: VB: No X display with GhostBSD11.0-ALPHA1

Postby ericbsd » Sun Feb 12, 2017 3:22 am

Did you setup your Virtual Box to use a FreeBSD system?
ericbsd
Developer
 
Posts: 983
Joined: Mon Nov 19, 2012 11:54 pm
Has thanked: 16 times
Been thanked: 33 times

Re: VB: No X display with GhostBSD11.0-ALPHA1

Postby makh » Sun Feb 12, 2017 10:28 am

ericbsd wrote:Did you setup your Virtual Box to use a FreeBSD system?

yes.

cat vmghostbsd.vbox
<?xml version="1.0"?>
<!--
** DO NOT EDIT THIS FILE.
** If you make changes to this file while any VirtualBox related application
** is running, your changes will be overwritten later, without taking effect.
** Use VBoxManage or the VirtualBox Manager GUI to make changes.
-->
<VirtualBox xmlns="http://www.virtualbox.org/" version="1.15-linux">
<Machine uuid="{687d9da0-1d6d-4689-975c-47a84f976288}" name="vmghostbsd" OSType="FreeBSD_64" snapshotFolder="Snapshots" lastStateChange="2017-02-11T23:33:55Z">
<MediaRegistry>
<HardDisks>
<HardDisk uuid="{870d78b3-e1e8-42fa-968c-19f2436b3824}" location="vmghostbsd.vdi" format="VDI" type="Normal"/>
</HardDisks>
<DVDImages>
<Image uuid="{63f212a1-036d-4d3e-a8b4-b18b005b369f}" location="/mnt/hdd/sda6/z02_Data/g01_Apts/OS/GhostBSD11.0-ALPHA1-20170209-200437-mate-amd64.iso"/>
</DVDImages>
</MediaRegistry>
<ExtraData>
<ExtraDataItem name="GUI/LastCloseAction" value="PowerOff"/>
<ExtraDataItem name="GUI/LastGuestSizeHint" value="800,600"/>
<ExtraDataItem name="GUI/LastNormalWindowPosition" value="1,22,800,641"/>
<ExtraDataItem name="GUI/RestrictedRuntimeDevicesMenuActions" value="HardDrives"/>
<ExtraDataItem name="GUI/RestrictedRuntimeMachineMenuActions" value="SaveState,PowerOff"/>
<ExtraDataItem name="GUI/ScaleFactor" value="1"/>
<ExtraDataItem name="GUI/StatusBar/IndicatorOrder" value="HardDisks,OpticalDisks,FloppyDisks,Network,USB,SharedFolders,Display,VideoCapture,Features,Mouse,Keyboard"/>
</ExtraData>
<Hardware>
<CPU count="2">
<PAE enabled="false"/>
<LongMode enabled="true"/>
<HardwareVirtExLargePages enabled="false"/>
</CPU>
<Memory RAMSize="2048"/>
<Paravirt provider="Default"/>
<Display VRAMSize="24"/>
<RemoteDisplay enabled="false">
<VRDEProperties>
<Property name="TCP/Ports" value="3389"/>
</VRDEProperties>
</RemoteDisplay>
<BIOS>
<IOAPIC enabled="true"/>
</BIOS>
<USB>
<Controllers>
<Controller name="OHCI" type="OHCI"/>
<Controller name="EHCI" type="EHCI"/>
</Controllers>
</USB>
<Network>
<Adapter slot="0" enabled="true" MACAddress="080027E91507" cable="true" type="82540EM">
<NAT/>
</Adapter>
<Adapter slot="1" cable="true" type="82540EM"/>
<Adapter slot="2" cable="true" type="82540EM"/>
<Adapter slot="3" cable="true" type="82540EM"/>
<Adapter slot="4" cable="true" type="82540EM"/>
<Adapter slot="5" cable="true" type="82540EM"/>
<Adapter slot="6" cable="true" type="82540EM"/>
<Adapter slot="7" cable="true" type="82540EM"/>
</Network>
<AudioAdapter driver="Pulse" enabled="true"/>
<SharedFolders>
<SharedFolder name="Shared" hostPath="/mnt/hdd/sda6/z02_Data/g01_Apts/Shared" writable="true" autoMount="true"/>
</SharedFolders>
<GuestProperties>
<GuestProperty name="/VirtualBox/GuestAdd/Revision" value="112440" timestamp="1486855274497094000" flags=""/>
<GuestProperty name="/VirtualBox/GuestAdd/Version" value="5.1.12" timestamp="1486855274495420000" flags=""/>
<GuestProperty name="/VirtualBox/GuestAdd/VersionExt" value="5.1.12" timestamp="1486855274496134000" flags=""/>
<GuestProperty name="/VirtualBox/GuestInfo/Net/Count" value="0" timestamp="1486855358255582000" flags=""/>
<GuestProperty name="/VirtualBox/GuestInfo/OS/Product" value="FreeBSD" timestamp="1486855274481004000" flags=""/>
<GuestProperty name="/VirtualBox/GuestInfo/OS/Release" value="11.0-RELEASE-p1" timestamp="1486855274490781000" flags=""/>
<GuestProperty name="/VirtualBox/GuestInfo/OS/Version" value="FreeBSD 11.0-RELEASE-p1 #0 r306420: Thu Sep 29 01:43:23 UTC 2016 root@releng2.nyi.freebsd.org:/usr/obj/usr/src/sys/GENERIC" timestamp="1486855274491385000" flags=""/>
<GuestProperty name="/VirtualBox/HostInfo/GUI/LanguageID" value="en_US" timestamp="1486855531021619000" flags=""/>
</GuestProperties>
</Hardware>
<StorageControllers>
<StorageController name="IDE" type="PIIX4" PortCount="2" useHostIOCache="true" Bootable="true">
<AttachedDevice type="HardDisk" hotpluggable="false" port="0" device="0">
<Image uuid="{870d78b3-e1e8-42fa-968c-19f2436b3824}"/>
</AttachedDevice>
<AttachedDevice passthrough="false" type="DVD" hotpluggable="false" port="1" device="0">
<Image uuid="{63f212a1-036d-4d3e-a8b4-b18b005b369f}"/>
</AttachedDevice>
</StorageController>
</StorageControllers>
<Groups>
<Group name="/REGULAR OS"/>
</Groups>
</Machine>
</VirtualBox>


It is strange, usually all the linux booted okay. And I did boot debian-kfreebsd, but that was a pretty long while ago.
makh
 
Posts: 7
Joined: Sat Feb 11, 2017 11:37 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: VB: No X display with GhostBSD11.0-ALPHA1

Postby ASX » Sun Feb 12, 2017 10:42 am

use a SATA disk controller, IDE will not work.

http://issues.ghostbsd.org/issues/9
ASX
Developer
 
Posts: 612
Joined: Wed May 06, 2015 3:46 pm
Location: ITALY
Has thanked: 28 times
Been thanked: 57 times

Re: VB: No X display with GhostBSD11.0-ALPHA1

Postby makh » Sun Feb 12, 2017 9:56 pm

ASX wrote:use a SATA disk controller, IDE will not work.

http://issues.ghostbsd.org/issues/9


it resolves this issue, but the display of X is stuck, I cannot run anything. Mate desktop shouldnt be this heavy.
makh
 
Posts: 7
Joined: Sat Feb 11, 2017 11:37 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: VB: No X display with GhostBSD11.0-ALPHA1

Postby makh » Mon Feb 13, 2017 12:16 pm

Just for a comparison sake: the mate desktop version of linux mint:

Code: Select all
linuxmint-18.1-mate-64bit


runs okay.
makh
 
Posts: 7
Joined: Sat Feb 11, 2017 11:37 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: VB: No X display with GhostBSD11.0-ALPHA1

Postby ericbsd » Mon Feb 13, 2017 12:41 pm

I would like to know if you create you virtual machine from scratch?
ericbsd
Developer
 
Posts: 983
Joined: Mon Nov 19, 2012 11:54 pm
Has thanked: 16 times
Been thanked: 33 times

Re: VB: No X display with GhostBSD11.0-ALPHA1

Postby makh » Mon Feb 13, 2017 2:14 pm

The live session of:
Code: Select all
GhostBSD11.0-ALPHA1-20170209-204310-xfce-amd64
... works. But mate is stucked up. :(
makh
 
Posts: 7
Joined: Sat Feb 11, 2017 11:37 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: VB: No X display with GhostBSD11.0-ALPHA1

Postby makh » Mon Feb 13, 2017 2:14 pm

ericbsd wrote:I would like to know if you create you virtual machine from scratch?

Yes.
makh
 
Posts: 7
Joined: Sat Feb 11, 2017 11:37 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: VB: No X display with GhostBSD11.0-ALPHA1

Postby makh » Mon Feb 13, 2017 2:19 pm

strange the installer forces to install the boot loader, with linux on a partition already installed, I would like to skip it. Well lets see how it runs on vb first. ...

...

Well xfce version runs fine after install.
makh
 
Posts: 7
Joined: Sat Feb 11, 2017 11:37 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time


Return to General support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron