Keyboard issue

Need support for GhostBSD. Ask here if your question does not fit elsewhere.

Keyboard issue

Postby christophe60_fr » Thu Jun 23, 2016 11:20 am

Hello,
GhostBSD 10.3 BETA1 XFCE 64-bit.

How can I install the French keyboard and keep it enabled ?
Each time I boot, reboot or log out and log in, the French keyboard that is installed switches to English. Moreover, the "fr" that could be seen during the session in the systray switches to "us". Yet the French keyboard is still installed !
So I have to reinstall it and remove the previously installed one. Only then, the "us" icon disappears and the "fr" icon is back again and the French keyboard is usable again.
What is the solution to stabilize the thing ?
christophe60_fr
 
Posts: 26
Joined: Thu Oct 29, 2015 6:05 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Keyboard issue


Re: Keyboard issue

Postby ericbsd » Thu Jun 23, 2016 12:52 pm

Did you install GhostBSD with french layout?
ericbsd
Developer
 
Posts: 984
Joined: Mon Nov 19, 2012 11:54 pm
Has thanked: 16 times
Been thanked: 33 times

Re: Keyboard issue

Postby christophe60_fr » Thu Jun 23, 2016 2:51 pm

Yes, twice...because I reinstalled GhostBSD last night.
christophe60_fr
 
Posts: 26
Joined: Thu Oct 29, 2015 6:05 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Keyboard issue

Postby ericbsd » Thu Jun 23, 2016 3:18 pm

Oh there is something wrong with XFCE it look like it doesn't respect locale settings.
ericbsd
Developer
 
Posts: 984
Joined: Mon Nov 19, 2012 11:54 pm
Has thanked: 16 times
Been thanked: 33 times

Re: Keyboard issue

Postby christophe60_fr » Fri Jun 24, 2016 11:08 am

And uh ... immediately, there is a solution ?
christophe60_fr
 
Posts: 26
Joined: Thu Oct 29, 2015 6:05 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Keyboard issue

Postby ericbsd » Fri Jun 24, 2016 12:51 pm

Install xfce4-xkb-plugin this might help you to set up your keyboard.
ericbsd
Developer
 
Posts: 984
Joined: Mon Nov 19, 2012 11:54 pm
Has thanked: 16 times
Been thanked: 33 times

Re: Keyboard issue

Postby ASX » Fri Jul 08, 2016 10:46 am

this is fixed for me, using IT keyboard, and building the ISO from github as of today 08 July 2016
ASX
Developer
 
Posts: 620
Joined: Wed May 06, 2015 3:46 pm
Location: ITALY
Has thanked: 28 times
Been thanked: 58 times


Return to General support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron