No media player running

Need support for GhostBSD. Ask here if your question does not fit elsewhere.
Post Reply
christophe60_fr
Posts: 26
Joined: Thu Oct 29, 2015 3:05 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

No media player running

Post by christophe60_fr » Sat May 28, 2016 11:58 am

Hi everybody,

GhostBSD 10.3 ALPHA2 XFCE 64-bit.
I'm unable to run any multimedia player, whether UMPlayer, SMPlayer, GNOME Mplayer or even VLC.
What's wrong ? A firewall that interferes ?

User avatar
ericbsd
Developer
Posts: 1164
Joined: Mon Nov 19, 2012 7:54 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

Re: No media player running

Post by ericbsd » Sat May 28, 2016 1:52 pm

Can you start it from a terminal and see if there is an error? If yes please paste it here.

christophe60_fr
Posts: 26
Joined: Thu Oct 29, 2015 3:05 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: No media player running

Post by christophe60_fr » Sat May 28, 2016 2:26 pm

Here is the message I have by launching VLC from a terminal :

Votre média d'entrée ne peut être ouvert:
VLC ne peut pas ouvrir « mafreebox.freebox.fr ». Vérifiez les messages pour plus de détails.

I misspoke. What I mean is that I have access without problem to the files shared on my network, for example from Windows or from my Freebox. But no video existing on my Freebox can be read. With Mplayer, I have no message. Simply, the player opens but nothing happens.

And gnome mplayer from a terminal :

(gnome-mplayer:6062): Gtk-WARNING **: Impossible de trouver le moteur de thème dans module_path : « murrine »
GMLIB-Message: after init: position=0.000 length=0.000 start_time=0.000 run_time=0.000 volume=0.00 player=dead media=unknown uri=

christophe60_fr
Posts: 26
Joined: Thu Oct 29, 2015 3:05 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: No media player running

Post by christophe60_fr » Tue Jun 21, 2016 6:11 am

Hi,

I come back to this thread and I ask the question differently: is there a firewall enabled by default, and if so, how to disable it ?
Thanks.

User avatar
ericbsd
Developer
Posts: 1164
Joined: Mon Nov 19, 2012 7:54 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

Re: No media player running

Post by ericbsd » Tue Jun 21, 2016 9:38 am

It shouldn't be one active.

christophe60_fr
Posts: 26
Joined: Thu Oct 29, 2015 3:05 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: No media player running

Post by christophe60_fr » Wed Jun 22, 2016 6:42 am

Ok, strange. No active firewall, access to the network shared files without problems, but no possibility to use any media player or even any picture viewer (by cons, viewing pictures through the network works perfectly with Gimp or LibreOffice).

Moreover, large regression issue with GhostBSD 10.3 BETA1 XFCE 64-bit : US keyboard instead of the French keyboard on each reboot, no XFCE in French even with a correct /usr/local/etc/gdm/locale.conf.
I will try to redo an install tonight, just to take a look.

User avatar
ericbsd
Developer
Posts: 1164
Joined: Mon Nov 19, 2012 7:54 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

Re: No media player running

Post by ericbsd » Wed Jun 22, 2016 9:58 am

If possible can you provide me the information of your network shared file that I can reproduce it.

Post Reply